Wij zijn NRIT
Login

Dossiers

Duurzaam uitgaand toerisme

Bronbeschrijving

Titel
Duurzamer Alpentoerisme
Subtitel
Over de bijdrage van de toeristische sector aan een duurzame regionale ontwikkeling van het Alpengebied; rapportage stap 2, 1998
Datum publicatie
1998
Auteur
Jørgensen, A.M. en Visée, H.A.
Korte samenvatting
Het rapport Duurzamer Alpentoerisme beschrijft wat het probleem is van niet duurzaam Alpentoerisme, wie verantwoordelijk is voor verduurzaming en wie wat kan doen. Het rapport borduurt voort op twee workshops voor geselecteerde vertegenwoordigers uit belanghebbende sectoren, geeft een denkkader en doet aanbevelingen voor met name touroperators.
Samenvatting
Het project Duurzamer Alpentoerisme van het Nederlands Alpenplatform is een internationaal voorbeeldproject dat beoogt een samenhangend aanbod duurzame producten en activiteiten te ontwikkelen en de opgedane kennis en ervaring door te geven in een handleiding. Het project is opgebouwd uit vijf stappen. Deze rapportage gaat over stap 2. Daarin worden belemmeringen, randvoorwaarden, streefbeelden en criteria voor duurzaam vervoer, verblijf en activiteiten in beeld gebracht. Het rapport sluit aan bij de ervaringen die in twee voorafgaande workshops zijn opgebouwd, sluit af met samenvattende conclusies en doet aanbevelingen voor stap 3 waarin met branchepartijen een voorbeeld arrangement wordt ontwikkeld.
Mediatype
Rapport
Uitgever
IMSA - Instituut voor Milieu- en Systeemanalyse Amsterdam BV

Gerelateerde thema's

1981 - 2010
De Alpen